فرو رفتن ناخن پا در گوشت عبارت است از وضعیتی که در آن لبه ی تیز ناخن در گوشت یکی از انگشتان پا (معمولاً شست) فرو رود.

علائم شایع چیست؟

درد، حساسیت به لمس، قرمزی، تورم و گرمی در انگشتان پا در جایی که لبه تیز ناخن در چین بافتی اطراف فرورفته است. وقتی بافت اطراف ناخن ملتهب گردد، معمولاً در ناحیه آسیب دیده عفونت ایجاد می شود.

علل آن کدام است؟

فرو رفتن ناخن پا در انگشت احتمالاً با یکی از وضعیت زیر همراه است:

ناخن بیش از حد طبیعی دارای انحنا باشد.

ناخن پا بیش از حد معمول با ناخن گیر کوتاه شود، به طوری که بافت بتواند روی آن فشار بیاورد.

پیشگیری چگونه است؟

با پوشیدن کفش های مناسب و جادار و دقت در کوتاه کردن ناخن های پا به ویژه در افراد مبتلا به دیابت شیرین یا بیماری عروق محیطی می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

در صورت شروع بیماری می توانید با قرار دادن گلوله های بسیار کوچک پنبه به زیر ناخن، گوشه های ناخن را از بافت ملتهب اطراف آزاد کنید.

همچنین با چکاندن چند قطره بتادین روی ناخن می توان از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورد.

در صورت عود این بیماری، مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی معمولاً علائم عفونت را ظرف یک هفته تسکین می دهند.

گاهی بخشی از ناخن یا تمام آن، با جراحی برداشته و بستر ناخن تراشیده می شود، لذا این مشکل عود نخواهد کرد.

ناخن باید دوباره رشد کند، ولی احتمالاً مثل قبل نخواهد شد.

مریم غفاری
http://www.tebyan.ne