چای سبز علاوه بر خاصیت شادابی پوست و مو، سوزاندن چربی ها، کمک به هضم غذا و ... از پیری زودرس جلوگیری می کند.


به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)- براساس پژوهش های انجام شده توسط محققان، گیاه چای دارای پیشینه ای 3 هزار ساله است

 و از نظر کاشت و مصرف ، کشور چین نخستین محلی است

که این گیاه در آنجا کشت می شود و پیشینه این گیاه در کشور ما به اوایل قرن بیستم می رسد.


گیاه چای از تیره teaceae است

و به دو شکل وحشی و پرورشی یافت می شود

 و دارای گونه های چینی، اسامی و کامبوجی و نژادهای دورگه است.


همچنین از لحاظ طرز تهیه و تولید به چای سیاه، سبز، اولنگ و قالبی تقسیم می شود.


چای سبز بیشتر در چین و ژاپن مصرف می شود

 و در این نوع چای عمل تخمیر صورت نگرفته و پس از طی مرحله مالش بلافاصله چای را خشک می کنند،

 این نوع چای کم رنگ ولی عطری بوده و دارای خواص درمانی بسیاری است.


چای سبز اولانگ دارای ویتامین های گروه c و b بوده

 بطوریکه ویتامین c موجود در آن قابل مقایسه با لیمو و همچنین بتاکاروتن آن قابل

مقایسه با اسفناج است.


تانین بخش اصلی چای است

 که سبب رفع خستگی و آرامش بخشی سیستم عصبی مرکزی می شود

 و خاصیت تسکین دهنده بر معده و روده دارد.


همچنین پتاسیم، منگنز، روی، مس، فیبر، کربوهیدران، لیپید و کاراتنوئید از سایر مواد

تشکیل دهنده چای سبز است.


شادابی پوست و مو، کاهش وزن، جلوگیری از پیری زودرس، سوزاندن چربی ها،

 کمک به هضم غذا، دیابت، کارکرد بهتر کلیه ها، درمان یبوست،

 التهاب مفاصل، تراکم استخوان، پوسیدگی دندان و مشکلات بینایی

از سایر خواص دارویی این گیاه است.


لازم به ذکر است چای سبز peatl نیز از فشار خون، حملات قلبی، کلسترول بالا،

 سرماخوردگی، تصلب شرایین، ورم لثه، ناراحتیهای روده ای جلوگیری می کند.


چای سبز choun hao بعلت دارا بودن آنتی اکسیدانها در بهبود سرطانها

مخصوصا روده بزرگ، لوزالمعده بسیار موثر است

و بعلت دارا بودن فلوراید در استحکام دندانها نقش دارد

 و از بوی بد دهان جلوگیری می کند

 و در تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان دانشگاه نیوکاسل مشخص شده

که این نوشیدنی در بهبود حافظه و کاهش پیشرفت بیماری آلزایمر نقش مهمی دارد.


شایان ذکر است

که نباید کیسه های تی بگ چای را روی حرارت مستقیم قرار داد

 زیرا این امر باعث تلخی چای خواهد شد، بهتر است

 بسته را در داخل قوری قرار داده و درب آن را گذاشت تا چای رنگ بگیرد

غذا و سلامت